Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Φώκια στην ακτή!! Μαζέψτε τις καλαμαριέρες να φύγουμε!!



Μιά εντελώς αποτυχημένη προσπάθεια, ήταν το αποτέλεσμα μιάς καλαμαροβραδιάς που τελείωσε άδοξα. Κι ενώ όλες οι συνθήκες ήταν ευνοικές,το πρόβλημα,ήρθε απο αλλού!!

Με τον νοτιά να χτυπά ελαφρά την πλάτη μας και το μισοφέγγαρο να έχει κρυφτεί απο τα τελευταία σύννεφα της καταιγίδας, το σκοτάδι ήταν περισσότερο απο αυτό της νύχτας!
Οι καλαμαριέρες έπεφταν στο νερό, η μιά μετά την άλλη ,αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Δίπλα ένα εγγλέζικο καλάμι είχε πέσει κι αυτό στη θάλασσα και χάιδευε το βυθό περιμένοντας κάποιον λαίμαργο σαργό..Η σπίθα ήταν το μόνο έντονο σημείο αναφοράς για τα μάτια μας μέσα στη νύχτα.
Αμέσως διακρίναμε την ταραχή στην επιφάνεια της θάλασσας όταν κάτι μεγάλο έκανε στροφές γύρω απο τη σπίθα.
Λαγόψαρο μεγάλο!!φώναξε ο εγγλεζάς,και σχεδόν ταυτόχρονα άναψαν οι φακοί ρίχνοντας τη δέσμη τους στο σημείο.
Και τότε ήρθε η έκπληξη!
Διακρίναμε καθαρά το περίγραμμα μιάς ωραιότατης φώκιας , που έκοβε βόλτες κι έκανε βουτιές ακριβώς μπροστά μας σε απόσταση όχι μεγαλύτερη απο δέκα μέτρα.Δεν πτοήθηκε ούτε απο τα φώτα των φακών κεφαλής,ούτε απο τις φωνές.
Τα μάτια της γυάλισαν σαν μεγάλα δίευρα καθώς αντανακλούσαν το φως την ώρα που εμεινε για λίγο στην επιφάνεια και μας παρατηρούσε.
Αμέσως καταλάβαμε ότι η βραδιά ήταν χαμένη διότι ότι καλαμάρι και ότι ψάρι υπήρχε στον κόλπο,σίγουρα είχε εξαφανιστεί!!
Μαζέψαμε τα καλάμια,τους κουβάδες και την ελπίδα μας και αναχωρήσαμε έχοντας πάντα  στο μυαλό τα μάτια της μουστακαλούς καινούριας φίλης μας...






Ο λόγος που πλέον θα πρέπει να συνηθίσουμε την παρουσία των συμπαθών πλην όμως πολύ σπάνιων και σοβαρά απειλούμενων με εξαφάνιση αυτών θηλαστικών, αφού ενδεχομένως θα μας κάνουν πιο συχνά την χάρη να σκάνε μύτη κοντά στην ακτή, είναι σαφώς το γεγονός ότι, εμείς, οι άνθρωποι, σεβόμαστε όλο και περισσότερα τα συμπαθή αυτά θηλαστικά, δεν τα κυνηγάμε, τα αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, οπότε κι αυτά μας πλησιάζουν για να μας... κλείσουν το μάτι!
Προσοχή όμως! Ναι μεν οι φώκιες είναι ακίνδυνες, χρειάζεται όμως να κρατάμε τις αποστάσεις μας αφού, όπως διαβάζουμε, είναι παιγνιδιάρες και άρα πάνω στο παιγνίδι μπορεί, άθελά τους, να προκαλέσουν «προβλήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΚΚΑΒΙΑ ΑΠΟ ΨΑΡΑΔΕΣ

Ένα φαγητό είναι πολύ πιο “νόστιμο” όταν το μοιράζεσαι με τους φίλους που αγαπάς…. Λαχταριστή  κακαβιά , πολύ γέλιο, άφθονο αλκοόλ και πάν...